21/09/2011:Barcelona et sa Culture!

 

Un contraste de passé et de présent. Ville accueillante où, se mélangent toutes les races.

Comme les Fleurs dans les Ramblas!

à mon ami d'enfance, si fier de Barcelona!

Rosario Duarte da Costa

Copyright

21/09/2011
BARCELONA. La Sagrada Familia podría estar acabada en 15 años
 
 
Estado de las obras en la cúpula central. | Antonio Moreno
Estado de las obras en la cúpula central. | Foto: Antonio Moreno
 
 
 
Germán González | Agencias | Barcelona
EL MUNDO. es, 20/09/2011 12:32 horas
 
El presidente del Patronato de la Sagrada Familia, Joan Rigol, ha vaticinado que el templo modernista podrá estar acabado en un plazo de entre 15 y 17 años.
 
Respecto al estado actual de las obras, el arquitecto jefe, Jordi Bonet, ha repasado que la sacristía de la cripta, afectada por un incendio en abril, acabará de repararse en invierno, ya que el daño fue "más grave de lo que se pensaba".
 
Rigol ha anunciado, además, que dejará de presidir el órgano gestor de la basílica al finalizar el mes de septiembre. El presidente del Patronato ha considerado que ha cumplido sus objetivos, como ver terminado el interior del templo y mejorar el respeto en el interior de la Basílica, y ha evitado hablar de su sucesor, sobre lo que ha recordado que es decisión del cardenal.
 
Respecto al número de visitas, entre enero-agosto 2011 ha incrementado las visitas un 38%, y se prevén hasta 3.197.075 visitantes en el conjunto del año, superando por primera vez los tres millones de personas.
 
La Basílica de la Sagrada Familia potenciará la venta de entradas por Internet para evitar aglomeraciones dentro y fuera del templo y repartir las visitas durante todo el día, evitando así las colas en horas punta y mejorando la calidad de vida de los vecinos.
 
 
 
Exposición visitada el viernes 16 sept. (tarde)
¡¡¡MUY interesante!!! - Goya como "plato fuerte", pero de hecho una interesante selección de 49 cuadros de los siglos XVIII, XIX y XX (entre los del último siglo, me llaman la atención un cuadro de Rusiñol ("Girona", 1918) y otro cuadro del campo castellano de Benjamín Palencia ("La era", 1946), recordando la colección de este pintor visitada en el Museo de Albacete, en edificio compartido con el Museo Arqueológico de la ciudad manchega... = FG.
 
De Goya a nuestros días. Colección Ibercaja
 
MUSEU DIOCESÀ DE BARCELONA
La Obra Social de Ibercaja presenta la exposición "De Goya a nuestros días. Colección Ibercaja" en el Museo Diocesano de Barcelona. Esta exposición pretende dar a conocer una pequeña selección de la pintura y escultura de la colección patrimonial de Ibercaja, con la que se realiza un recorrido por la historia del arte español de los últimos tres siglos:

-
El siglo XVIII y Goya. Entre tradición y modernidad: con obras de autores como Francisco de Goya, Corrado Giaquinto, Antonio González Velázquez, Francisco Bayeu y Mariano Salvador Maella.

-Del romanticismo a las primeras vanguardias. Siglo XIX y primeros años del XX: con obras de Eugenio Lucas Velázquez, Marcelino de Unceta, Cecilio Plá, Mariano Barbasán y Santiago Rusiñol entre otros.

-De las ciudades irreales a la búsqueda del espíritu nuevo: con obras de Pablo Gargallo, Santiago Lagunas, Fermín Aguayo, Antonio Saura, Pablo Serrano, Manuel Viola, José Manuel Broto...

La muestra podrá visitarse hasta el 8 de enero de 2012, en el Museo Diocesano de Barcelona. Avenida Catedral, 4. Barcelona.

Horario: de martes a sábado de 10 a 14 y de 17 a 20 horas.
Domingos, de 11 a 14 horas.
 
In collaboration with Ibercaja the Museu Diocesà hosts an exhibition of some of the most important Spanish artists. Fifty-three pieces make up this show which is divided into three periods, from the 18th century to present day, taking as its starting point Francisco de Goya with other work by Antonio González Velázquez, Francisco Bayeu and Salvador Maella. The second period reaches the 19th century and early 20th century with pieces by Santiago Rusiñol and Muñoz Degrain. Whilst the last encompasses Spanish are in the 20th century. Here you can see work by Pablo Serrano, Manolo Valdes and Santiago Lagunas.
 
Tres segles d'art en una nova exposició al Museu Diocesà
 
L'exposició 'De Goya a nuestros días' inclou 49 obres de la col·lecció d'Ibercaja que recorren l'art espanyol i català de Goya a Manolo Valdés
Tres llenços i deu gravats de Francisco de Goya serveixen de punt de partida de l'exposició que s'inaugura avui al Museu Diocesà de Barcelona, que inclou 49 obres de la col·lecció Ibercaja que recorren de forma cronològica l'art espanyol dels últims tres segles. De Goya als nostres dies, que s'inicia amb pintures de la segona meitat del segle XVIII, pretén donar a conèixer el patrimoni de l'entitat bancària aragonesa, que tant conserva obres de l'autor de Fuendetodos com de diferents artistes del segle XIX i d'altres del XX com Pablo Gargallo, Antoni Clavé, Josep Guinovart, Antonio Saura o Lucio Muñoz. La comissaria de la mostra, Dolores Durán, ha explicat avui en roda de premsa que no és casual que Goya sigui pres com a punt de partida, perquè "és l'iniciador de la modernitat i, a més d'aragonès, un gran artista universal".
 
Les tres pintures de Goya que han viatjat fins a Barcelona són l'esbós de la volta del Coreto de la Verge al Santuari del Pilar, conegut com a La Glòria o l'Adoració del Nom de Déu, i dues petites pintures: "El dos de maig de 1808 a Madrid (o La càrrega dels mamelucs)" i Ball de màscares. L'esbós va ser pintat entre 1771 i 1772, mentre que l'oli sobre paper enganxat a taula del dos de maig és de 1814 i "Ball de màscares" data de 1815. Al costat d'elles s'han col·locat deu estampes dels seus Caprichos, Disparates, Desastres de la Guerra i Tauromàquia, en les quals reflecteix fantasies, horrors i crueltats. En el mateix àmbit, s'exposen altres obres d'autors coetanis seus com Corrado Giaquinto, Antonio González Velázquez, Francisco Bayeu i Mariano Salvador Maella.
 
En una altra planta del Museu s'han ubicat les obres que van del romanticisme a les primeres avantguardes, en les quals és "fàcilment reconeixible", segons Durán, l'estela de Goya. La sèrie s'inicia al segle XIX, quan el neoclassicisme dóna pas al romanticisme i al realisme, i també inclou una sèrie de paisatges de principi del segle XX en què queda clara la pervivència de l'essència romàntica. Destaca un paisatge de Santiago Rusiñol de 1918 de la ciutat de Girona i estan també representats Mariano Barbasán, Aureliano de Beruete, Eugenio Lucas Velázquez, Jaume Morera Galicia, Cecilio Plá, Francisco Pradilla i Marcelino de Unceta.
 
L'exposició conclou amb l'àmbit De les ciutats irreals a la recerca de l'esperit nou, corresponent al segle XX, l'època més representada en la col·lecció d'Ibercaja. Crida especialment l'atenció l'escultura de Pablo Gargallo El jove de la margarida o l'aragonès, un bronze de l'any 1927, per al qual l'artista va poder haver pres com model Pablo Picasso. Altres dues escultures de Pablo Serrano, La pagesa, i Cibeles, de Honorio García Condoy, també ocupen una part de la sala. En l'apartat de pintura, es poden veure obres de José Manuel Broto, Antoni Clavé, Carlos Franco, Juan Genovés, Emili Grau Sala, Josep Guinovart, Lucio Muñoz, Antonio Saura, Joaquin Vaquero Palacios o Manolo Valdés.
 
El director del Museu Diocesà, Josep Maria Martí Bonet, ha mostrat aquest migdia la seva satisfacció per poder acollir l'exposició. Les obres, algunes d'elles exposades per primera vegada al públic, podran veure's fins al pròxim dia 8 de gener.
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :